Egészségügyi doboz vagy tartalom?

Nagyon sokan kerestek és a mai napig is keresnek meg, hogy „ én mit tudok az egészről….???”
Természetesen jó alaposan körüljártam, ill. jártuk a témát, mert sokan sok félét mondtak!
Godolom sokan tudjátok, hogy hazánkban az un. ”B” típusú eü. dobozt csak és kizárólag hivatalos engedéllyel, szavatossági határidővel lehet értékesíteni.
Valaki tudja, hogy miért van még MSZ?????
Rossz nyelvek szerint nincs, bár erre hivatalos „megerősítés” nem érkezett, így marad a már-már megszokott misztikum!
Eddig még rendben, hiszen számtalan termékünkre igaz az állítás, hogy ami kötelező, vagy elő van írva, azt teljesítenünk kell!!!!

Különben jön a büntetés!

Logikus nem? Ha valami lejárt, az nem használható, vagyis olyan, mint ha nem lenne!!! (ez nem rendőr vicc volt).

Idén januártól fokozták az őrületet a termékkel kapcsolatban, mivel kötelező lett a lélegeztető és szájmaszk!!!
Persze itt is volt további (vagy meglévő??) kiegészítés, azaz van benne egy plovidium jodatium oldat ( már a neve is …… ) ami helyettesíthető 6 db jódpárnával!!!! 
Ez utóbbi nem volt „százas” mindenkinek, így íme az idézet:

” A 6/1999. évi KÖHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről határozza meg a járművek műszaki készenléti előírásait, ami kitér az elsősegélynyújtó felszerelés kötelező meglétére is.
– Az egészségügyi felszerelés tartalma járműtípustól függően eltérő. A készletnek az előírt tartalmi elemekkel kell bírnia, figyelembe véve az egyes eszközök felhasználhatósági idejét. Bármi, ami az előírttól eltér, jogellenes helyzetnek minősül. Ha a járműben nincs, vagy lejárt, esetleg hiányos a készlet, az szankciót von maga után. A kiszabható pénzbüntetésnek törvényi keretek között alsó és felső határa van: minimum 3 ezer, helyszíni bírság esetén maximum 20 ezer forintig, szabálysértési eljárásnál 30 ezer forintig terjedhet. Az egészségügyi doboz felbontás után is használható. A lejárt határidejű doboz felbontását és a lejárt szavatosságú kötszerek és tartozékok kicserélését, a dobozban lévő termékekkel egyenértékű kötszerekre semmi sem tiltja, és az elsősegélynyújtásról szóló 15/1972 (VIII. 5.) EÜM rendelet azt elő is írja. A plomba hiányában lévő doboz tartalmának meg kell felelnie a felszerelés részeként a dobozban lévő tartalomjegyzékben felsoroltaknak és érvényes felhasználhatóságúnak kell lenniük. A plomba sértetlensége egyszerűbbé teszi az ellenőrzést, de ennek hiányában sem büntethet a rendőr. Ilyenkor a doboz típusától (A, B, C) függően a tartalmat és a steril termékek szavatosságát vizsgálhatják át tételesen. Csere előtt viszont érdemes átnézni a termékek listáját, és mérlegelni, hogy mi éri meg jobban: a pótlás, vagy egy új doboz beszerzése?“

– Teljes anyag szintén itt,sőőőőt letölthető pdf formátumban,remélve,hogy ezzel is segíthetek.

Azt már főleg nem értem, hogy miért nem elegendő csak a tartalom, ill. ennek a forgalmazása, hiszen a müa. dobozt ált.-ban nem dobjuk ki, így elegendő lenne a pótlás is.

Persze tudom,hogy a szintén megváltoztatott törvény kimondja, hogy most már elegendő pótolni azokat a kiegészítőket, amit felhasználtunk, sőt a rendőr sem kérheti már csak úgy a termék szavatosságát igazoló kis cédulát….!Azt mondják, hogy nem tartozik az objektív felelősség hatálya alá!!!!!Hm….

Arról nem is beszélve, hogy minek az a sok müa. Doboz ,ezek hol végzik???? Kukában, szelektívben???? 
Véleményem szerint emeljük ki az előnyét a feltöltő vagy utántöltő csomagnak, ezzel is védve természetünket a káros müa. dobozok hatásától!

Nyelvek / Languages