Használati utasításról -szabadon

  Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy mit is jelent egy-egy termék megfelelő feliratozása, hiszen ez ma már előírás, nincs kivétel, mindenkinek meg kell felelnie!!!

Részemről rendben, mivel már forgalmazunk olyan jellegű termékeket, amelyeken célszerű feltüntetni a beépítéssel, felhasználással járó pontos útmutatót, leírást! Azonban nálam a biztonsági mellény „kötelező” használati utasítása verte ki a biztit! Idézem,hogy mit kell feltüntetnünk,érdemes elolvasni:

„Vegye fel a terméket, mint egy mellényt, majd rögzítse a mellkasa előtt. A mellény FIGYELEM FELKELTÉSRE való, fizikai sérülés ellen nem véd. Száraz tiszta helyen és állapotban tárolandó. Minden használat után tisztítsa meg, hogy a fényvisszaverő képessségét ne akadályozza. Figyelem, a termék csak rendeltetésszerű használat esetén, legfelső ruhadarabként hordva biztosítja a láthatóságot és a figyelemfelkeltést…”

Szóval, ma már úgy élünk, hogy, ha ez nincs feltüntetve, akkor fogalmunk sincs a használatáról, tárolásáról……egyéb felhasználhatóságáról????

Nem, nem így van!!! Egyszerű a képlet, mindenki ismeri az amerikai storyt: microban a macska, hát nem írták rá, hogy nem lehet!!!!!

Agyrém! Pedig ez a valóság!

Tovább megyek, megtörtént, példa értékű lehet: Az általunk forgalmazott izzók – remélem mindenki ezt használja – un. gyári csomagolásban érkeznek és mivel még merünk nagykerezni, hát továbbadjuk! Azonban, ha továbbértékesítésre kerül és a vevő – aki nálatok kopog – csak 2 db pl. 21W cserit kér, azt általában kézbe, vagy kis zacsiba átnyujtjátok, remélve, hogy legközelebb is visszamegy.

Viszont a terméken nincs használati leírás. Mellesleg nincs az a cég, aki ezt bevállalná, így, ha a kedves vevő kilép és otthon nem megfelelően használja – nem akarok szélsőséges példákat emlegetni – akkor ki a hibás, ki az aki  alul informálta a vevőt?????

Ezek után nem is tudom, hogy a mellény a nagyobb őrültség vagy a most említett cseri??? Tényleg megtörtént és biztos vagyok benne, hogy még számtalanszor meg is fog!

Mi a megoldás???

Őszinte leszek…..nem tudom!

Még egy szélsőség! Vettem már én is  - bár nem eszem – egy vagy több kiló húst. Volt hozzá használati??? Pedig volt benne csont, mit tegyek vele, hova dobjam, gyerektől erzárjam, berakhatom a microba, készíthetek belőle ruhafogast????(ezer éve ezt tették)

Mi van, ha beleesik a kedvenc ruhám, éppen a festékes vödörbe…..senki nem tájékoztatott, hogy mi az amit szabad és mi az amit nem!!!!

Na, nálunk ugyan ilyen az autófelszerelés!!!! Mindennapos termék!!!! Kezdjem el törni a fejem, hogy mi lesz, ha valaki nem megfelelően használja a pár ft-os biztit, izzót, gumipókot….és lefüstől a jaguarja……..pedig lassan ezt kell!!!!!

Szinte már mindennapos, hogy keresem a hivatalt, állásfoglalást kérek, de annyi a szélsőséges lehetőség, hogy nem fér rá a termékre!!! Vagy már inkább úgy érzem, hogy sértő a megfogalmazás! Összegezve, mindenkitől elnézést kérek, ha lesz olyan termék, amire még a nem megfelelő használati került, dolgozunk rajta.

Gáspár Zoltán

SLH Kft.

Nyelvek / Languages