Hogy miért kell ügylnünk az emelt wattszámú izzók értékesítéskekor???

Idén már többször kellemetlen kérdések érkeztek hozzánk, így arra gondoltam őszintén szint vallok, hogy közösen, de valahogy megoldjuk az illetékes szervek állandó felelősségre vonását!

Gondolom mindenki tudja,hogy a standard ( STD ) izzókon felül keresik az emelt vagy „ütős” típusokat is, de – és most ami fontos -, nem értékesíthetjük „csak úgy” ,ahogy a régi szép időkben ( óóóóó mennyire jó is volt az!!!) hanem a szigorú szervek nagyítója alatt kell ezt mind megtennünk.

A lényeg a következő: fel kell tüntetnünk,hogy a termék ( pl.H4 100/90W, H1 100w stb.. még sorolhatnám) kizárólag zárt pályán forgalomtól mentes úton használható!!! Természetesen  a gyártóink ezeket nem tüntetik fel, így ezt nekünk kell megtennünk, ami néha nem túl egyszerű munka.

Pontosabban fogalmazva, csupán annyit tüntetnek fel, hogy „EU-ban nem használható” Ez a hazai szerveknek nem elég, kit érdekel a Narva,Philips,Lucas és Elta gyárak véleménye,- mondják ők – jobban tudják és figyekembe kell venni az Uniós előírásokat!

Minden izzónk gyári kartonban és csomagolásban érkezik,ezeket fell kell bontanunk és jöhet a „helyes”kis etikett címke, amin persze nagyon apró,már-már olvashatatlan betű nagyságban feltüntetjük az említett  szöveget.

Ezzel elkerülhetetlen a gyári csomag ( jó kis celofán ) szétszedése,ami valljuk be nem túl elegáns! Persze joggal felmerül bennetek, hogy ezek a fiúk biztos valami trükkös dolgot művelnek, de higgyétek el,nem tesszük, csupán a Ti és a saját érdekünkben igyekszünk megfelelni az igen logikátlan és felesleges magyar előírásoknak.

Tehát arra kérek mindenkit,hogy legyen türelemmel és megértéssel, mi megetszünk mindent, amivel  megkímélhetjük partnereinket a kellemetlen hatósági intézkedések ellen.

Gáspár Zoltán

Special Lighting Hungary

Comments are closed.

Nyelvek / Languages